Kartoffelsuppe med torsk
45 min

Kartoffelsuppe med torsk

Kartoffelsuppe med fisk i. Det er da lidt nyt...mon ikke det var værd at prøve?
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe med torsk

Kartoffelsuppe med fisk i. Det er da lidt nyt...mon ikke det var værd at prøve?

Antal portioner
  • 400 g torskefilet uden skind, i mundrette bidder
  • 1 tsk groft salt
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 gulerødder i små tern
  • 4 spsk ristede løg

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Vend torsken med salt og stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Skyl fisken.

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler og halvdelen af porrerne i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til de er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Hæld suppen tilbage i gryden. Vend majsstivelse i 2 dl af fraichen og rør det i suppen sammen med salt og peber. Kog suppen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom gulerødder, resten af porrerne og den saltede torsk i vandet og læg låg på. Tag, efter ca. 2 min., gryden af varmen og lad fisk og grøntsager trække i yderligere ca. 2 min. Hæld vandet fra.

Ved serveringen

Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Fordel gulerødder, porrer og fisk i tallerkenerne og kom resten af fraichen og de ristede løg på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 27 %
Print