Kartoffelsuppe

Skøn cremet kartoffelsuppe med sprødstegt serrano skinke og knasende rugbrødscroutoner.
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe

Skøn cremet kartoffelsuppe med sprødstegt serrano skinke og knasende rugbrødscroutoner.

Antal portioner

Rugbrødscroutoner og sprød skinke

  • 4 skiver rugbrød
  • 4 skiver serrano skinke

Kartoffelsuppe

Fremgangsmåde:

Rugbrødscroutoner og sprød skinke

Skær rugbrødet i tern (ca. 1 x 1 cm) og fordel dem på en plade med bagepapir. Fordel skinkeskiverne ovenpå og bag det midt i ovnen. Giv evt. rugbrødscroutonerne 5 min. ekstra hvis de ikke er helt sprøde.

Kartoffelsuppe

Kom de groftrevne kartofler i en sigte og skyl dem. Tør kartoflerne i et klæde. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler, porreringe og løg. Svits grøntsagerne i ca. 1 min. Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt fløden og giv suppen et opkog. Blend suppen, fx med en stavblender, til suppen er jævn. Smag til.

Server suppen med drys af sprød skinke og sprøde croutoner på toppen. Pynt med purløg.

Bagetid

ca. 25 min. ved 200 ° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %
Print