Kartofler i hvidvin

Prøv denne lækre opskrift på kartofler i hvidvin. Den er utrolig nem og lige til, og så smager den himmelsk!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartofler i hvidvin

Prøv denne lækre opskrift på kartofler i hvidvin. Den er utrolig nem og lige til, og så smager den himmelsk!

Antal portioner
  • 1¼ kg skrabede nye kartofler
  • 1 liter vand
  • 10 g smør
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1 spsk hakkede friske rosmarinblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g sorte og grønne oliven i halve

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Hertil

  • 300 g grillstegt kød, fx skinkeschnitzler
  • 300 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Skær evt. de største kartofler i halve. Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand. Kog dem ved svag varme og under låg ca. 12 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Hold kartoflerne varme. Kom imens smør, hvidvin, rosmarin, salt og peber i en lille gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. Vend hvidvinsblandingen og de halve oliven sammen med kartoflerne og smag til.

Kom kartofler i hvidvin i en varm skål og hæld den afdryppede ost over. Server den hakkede persille i en skål ved siden af.

Mad til i morgen

Er der kartofler i hvidvin tilovers, så brug dem i en salat sammen med tun, tomat, icebergsalat og æg. Hæld evt. en dressing af olivenolie og hvidvinseddike over salaten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 34 %
Print