Kartofler med oksekød

En gryderet med masser af smag - serveres med rugbrød og syltede rødbeder.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartofler med oksekød

En gryderet med masser af smag - serveres med rugbrød og syltede rødbeder.

Antal portioner
  • 6 porrer
  • 25 g smør
  • 500 g wokstrimler af okseklump
  • 1 kg melede kartofler i grove tern
  • 4 store fed hvidløgsfed i skiver
  • 6 dl vand
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g groft rugbrød
  • 50 g koldt smør
  • syltede rødbeder

Fremgangsmåde:

Skær roden af porrerne og fjern de yderste, grove blade. Skær den hvide del af porrerne i ca. 3 cm stykker og den grønne porretop i tynde ringe. Skyl porrerne godt. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 3 min. Tilsæt kartofler, hvidløg, det hvide fra porrerne, vand, peberkorn og salt. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. eller til kød og kartofler er møre - rør af og til. Tilsæt porretop og kog i ca. 1 min. - rør rigtig godt, så kartoflerne jævner. Smag til.

Tip

Tilsæt lidt ekstra vand hvis retten bliver for tyk.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %
Print