Kernesunde speltboller

De hele speltkerner giver bollerne et dejligt bid, og så bidrager de sammen med fuldkornsspeltmelet med masser af fuldkorn!
Fryseegnet
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kernesunde speltboller

De hele speltkerner giver bollerne et dejligt bid, og så bidrager de sammen med fuldkornsspeltmelet med masser af fuldkorn!

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 4 dl mælk - lillefingervarmt
  • 150 g parboiled spelt, hele kerner (ca. 2 dl)
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • 275 g fuldkornsspeltmel (ca. 4½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt speltkerner og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen er klistret. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen godt igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i vand og form ca. 24 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Bag dem midt i ovnen til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 10 %
Print