Kertemindetorsk

Torsk på en ny måde? Prøv denne lækre opskrift på kertemindetorsk, med ostindisk karry og løg. Den er simpel og hurtig at lave - prøv den!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kertemindetorsk

Torsk på en ny måde? Prøv denne lækre opskrift på kertemindetorsk, med ostindisk karry og løg. Den er simpel og hurtig at lave - prøv den!

Antal portioner
  • 6 skiver torsk
  • 75 g koldt smør
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 1½ tsk ostindisk karry
  • 1½ tsk groft salt

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler eller 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Rens torskeskiverne for rygblod og hinder, og skyl dem. Dup dem tørre. Skær smørret i tern, og læg halvdelen i bunden af en tykbundet gryde. Fordel halvdelen af løgene over smørret og drys med halvdelen af karryen. Læg herpå torskeskiverne drysset med salt, og som afslutning endnu et lag af smør, løg og karry. Kog retten under låg ved svag varme ca. 20 min.

Tip

I stedet for torskeskiverne kan anvendes 750 g torskefilet skåret i portionsstykker.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 30 %
Print