Kiksekage
Bedømmelse (28)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Kiksekage

Sprødt, blødt og sødt. Den perfekte kombination til eftermiddagskagen.

Opskriften gælder for 10 personer

2 skiver pr. person

  • 150 g smør
  • 300 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 50 g flormelis (1 dl)
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 20 firkantede vaniljekiks

Smelt smørret i en lille gryde og tag gryden af varmen. Del chokoladen i mindre stykker og kom dem i smørret. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Rør flormelis og æggeblommer i den lune chokoladeblanding. Beklæd en aflang, smal form (ca. 1½ liter) med plastfilm. Smør et tyndet lag af chokoladeblandingen i bunden af formen. Læg herpå et lag kiks - forsæt til der er i alt 4 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Tips

Kiksekagen har let ved at smuldre, specielt når den er iskold. Det er lettere at skære pæne skiver, hvis kagen står på køkkenbordet ca. ½ time før servering.

Tips

Frysetip: Lad kiksekagen tø på køkkenbordet i ca. 2½ time. Server den herefter eller opbevar den i køleskabet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min