Kirsebærmousse

Kirsebærmousse

60+ min
Kirsebærmousse med kvark og kirsebær er en nem, lækker og fedtfattig dessert.
https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebarmousse-/

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk æggehvider og sukker stift. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med likøren og rør det i det syrnede produkt. Vend de piskede æggehvider heri og fordel kirsebærmoussen i 6 glas.
Kvarkcreme
  • Rør kvark sammen med flormelis og vaniljesukker. Smag til.
  • Kom lidt kvarkcreme på toppen af desserten og drys med de knuste småkager. Server resten af cremen ved siden af.

Kirsebærlikøren kan skiftes ud med fx kirsebærsaft.

Energiindhold for hele retten:

3658 kJ / 874 kcal

Næringsindhold pr. 100g

397 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 27,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 63,8 % 14,9 g
Fedt: 2,6 % 0,3 g
Alkohol: 6,4 % 1 g

Ingredienser

4 blade Husblas
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
4 spsk Sukker
3 spsk Kirsebærlikør eller kirsebærsaft
½ liter A38 med hindbær
Kvarkcreme
2 dl Kvark
3 spsk Flormelis
½ tsk Vaniljesukker
Pynt
Knuste biscotti