Gløgg

Gløgg

45 min
Gløgg er varm, sød og krydret vin (med mandler og rosiner) - og her har du opskiften på den klassiske gløgg. Du kan købe gløggen færdiglavet, men ønsker du en hjemmelavet gløgg, så har du et godt bud her, det er nemt og smager så meget bedre. Du kan skrue op og ned for krydderier og sødme, til du lige får den smag du synes hjemmelavet gløgg skal have.
https://www.arla.dk/opskrifter/glogg/

Sådan gør du

Gløgg
  • Kom appelsinsaft, appelsinskal, vand, sukker og krydderier i en gryde.
  • Kog blandingen under låg i ca. ½ time ved jævn varme.
  • Tag appelsinskal og de hele krydderier op af gryden.
  • Tilsæt rødvin og varm drikken godt igennem og smag til.
  • Tilsæt rosiner og mandler og server gløggen i tykke glas med en appelsinskive i.

at du kan lave en lys udgave af den klassiske gløgg, hvor du erstatter rødvin med hvidvin? Her er opskriften på hvid gløgg

Energiindhold for hele retten:

8801 kJ / 2103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

516 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 2,7 % 0,8 g
Kulhydrat: 72,8 % 22,1 g
Fedt: 11,6 % 1,6 g
Alkohol: 12,9 % 1 g
Mere inspiration

Glæd børnene med en alkoholfri udgave af de voksnes gløgg.

Børnegløgg
45 min
Børnegløgg
(34)

Ingredienser

Gløgg
2 dl Friskpresset appelsinsaft
Skal fra ½ appelsiner - skrællet med en tyndskræller
2 dl Vand
275 g Sukker (ca. 3¼ dl)
7 Hele nelliker
7 Hele allehånde
3 Kanelstænger
1 flaske Rødvin
Fyld
100 g Rosiner
50 g Smuttede hakkede mandler eller pistacienødder
Pynt
1 Appelsin i skiver