Klassisk gløgg

Gløgg smager bare dejligt. Her er den i den helt traditionelle udgave med krydderier og rødvin.
Bedømmelse (55 vurderinger)

Min bedømmelse:

Klassisk gløgg

Gløgg smager bare dejligt. Her er den i den helt traditionelle udgave med krydderier og rødvin.

Antal portioner
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • skal fra ½ appelsiner - skrællet med en tyndskræller
  • 2 dl vand
  • 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
  • 5 hele nelliker
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 3 hel allehånde
  • 1 flaske rødvin
  • 100 g rosiner
  • 50 g smuttede hakkede mandler

Pynt

  • 1 appelsin i skiver

Fremgangsmåde:

Kom appelsinsaft, appelsinskal, vand, sukker og krydderier i en gryde. Kog blandingen under låg i ca. ½ time ved jævn varme. Tag appelsinskal og de hele krydderier op af gryden. Tilsæt rødvin og varm drikken godt igennem. Smag til.

Tilsæt rosiner og mandler og server gløggen i tykke glas med en appelsinskive i.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 8 %
  • Alkohol: 21 %
Print