Vitello tonnato

Vitello tonnato

60+ min
Den klassiske italienske forret, der smager forrygende. Italien er meget mere end pizza og pasta, ikke at forklejne den del af støvlelandets klassiske retter, som også er fantastiske. Men Italien har så mange andre klassiske retter at byde på. Og det er Vitello tonnato et godt eksempel på. Tynde skiver af kogt kalvekød bliver serveret med en tunsauce, kapers og citron. Vitello tonnato er at finde på mange italienske menukort, og du kan følge denne opskrift og få en hjemmelavet vitello tonnato, som smager helt autentisk.
https://www.arla.dk/opskrifter/vitello-tonnato/

Sådan gør du

Dagen før
  • Gå kalveinderlåret efter for sener og hinder.
  • Læg kødet i en gryde med kogende vand. Bring atter vandet i kog og skum for urenheder.
  • Tilsæt grøntsager og de øvrige ingredienser og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Tag gryden af varmen og lad kalvekødet trække i suppen, stadig under låg, i ca. ½ time.
  • Stil kødet tildækket i køleskabet til næste dag.
Tunsauce
  • Hæld vandet fra tunen.
  • Tag æggeblommerne ud af de hårdkogte æg.
  • Hak hviderne og gem dem til senere.
  • Kom æggeblommer, tun, ansjoser, olivenolie og ½ dl af suppen i en stor skål og blend det med en stavblender, til blandingen er sammenhængende.
  • Rør mayonnaise, sennep, citronsaft, salt og peber i saucen og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Smag til - tunsaucen skal smage kraftigt.
Sådan anretter du vitello tonnato
  • Tag det kolde kød op af suppen og skær ca. ¼ af det i så tynde skiver som muligt.
  • Anret kødet på portionstallerkener og fordel tunsaucen henover kødet.
  • Stil retten tildækket i køleskabet i 2-4 timer.
  • Drys med de hakkede æggehvider og med kapers, pynt med citronbåde og server med brød.

Der er for meget kød til 6 personer, men det er svært at koge et mindre stykke kød, og stadig få pæne skiver. Brug resten af kødet til biksemad eller pålæg. Suppen kan koges lidt ind og spises med fx porrer, gulerødder og kødboller. Ønsker du en tyndere tunsauce kan du tilsætte mere kogelage til saucen.

Energiindhold for hele retten:

12567 kJ / 3004 kcal

Næringsindhold pr. 100g

259 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 53,2 % 8,1 g
Kulhydrat: 13 % 2 g
Fedt: 33,8 % 2,4 g
Mere inspiration

Vitello tonnato bliver endnu bedre med et hjemmebagt landbrød til ...

Landbrød
60+ min
Landbrød
(19)

Ingredienser

Dagen før
1½ kg Kalveinderlår
2½ liter Vand
1 Gulerod i kvarte
1 Løg i kvarte
3 Små fed hvidløg
5 Kviste af frisk timian
2 Laurbærblade
10 Sorte peberkorn
1½ spsk Groft salt
Tunsauce
1 dåse Tun i vand
2 Hårdkogte æg
4 Ansjosfileter
2½ spsk Olivenolie
2½ spsk Mayonnaise
1 spsk Dijonsennep
½ spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk Kapers uden lage
Pynt
Kviste af frisk timian
Tilbehør
150 g Landbrød
Både af citroner (usprøjtede)