Kokosæg
60+ min

Kokosæg

Er du til bountybar og kokos - så må du ikke snyde dig selv for disse kokosæg.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kokosæg

Er du til bountybar og kokos - så må du ikke snyde dig selv for disse kokosæg.

25 stk.

Antal portioner

Kokosfyld

Overtræk

  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1 spsk kokosmel

Fremgangsmåde:

Kokosfyld

Rør kokosmel, sukker, smør og fløde sammen i en tykbundet gryde. Varm blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt rom og smag til. Form med 2 teskeer ca. 25 kokosæg og læg dem på en bakke med bagepapir. Stil "æggene" tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Overtræk

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Læg et kokosæg på en gaffel og vend hurtigt "ægget" i chokoladen. Stil det overtrukne kokosæg tilbage på bakken og drys med lidt kokosmel. Overtræk og pynt resten. Lad kokosæggene stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet og stil dem derefter tildækket i køleskabet.

Tips

Rom kan udelades eller erstattes af 1½ tsk fintrevet appelsinskal. Kokosæggene kan stå tildækket i køleskabet i 4-5 døgn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %
  • Alkohol: 1 %
Print