Kokoskylling og chilikrydrede nudler

Asiatisk inspireret kylling med hotte nudler.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kokoskylling og chilikrydrede nudler

Asiatisk inspireret kylling med hotte nudler.

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter
  • 1 spsk rapsolie
  • 25 g smør
  • 4 spsk kokosmel
  • 1 tsk groft salt

Chilikrydrede nudler

  • 3 røde peberfrugter
  • 250 g optøede, frosne haricots verts
  • 1 dåse bambusskud i skiver
  • ¾ tsk korianderfrø - knuste
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4½ dl vand
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørrede ægnudler

Tilbehør

  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Kom olie og halvdelen af smørret i en sauterpande og lad det blive gyldent. Vend kyllingefileterne i kokosmel og steg dem ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag kødet op, drys med salt og hold det varmt.

Chilikrydrede nudler

Fjern eventuelle rester af kokosmel fra sauterpanden. Kom resten af smørret i panden og lad det smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugter, haricots verts og bambusskud i ca. 1 min. Knus korianderfrøene - evt. i en morter og tilsæt dem sammen med limesaft, chilisauce, sukker, salt og peber. Rør vand og majsstivelse sammen til en jævning og kom den i sauterpanden. Kog grøntsagerne ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom nudlerne i det kogende vand. Efter ca. 1 min. under omrøring er nudlerne løst op uden at være bløde. Lad dem dryppe af i et dørslag. Kom nudlerne i en varm stor skål og hæld grøntsagerne over. Server de stegte kyllingefileter og limebåde til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %
Print