Kold ærtesuppe med rejer og brus

Cremet, frisk og festlig. Gør gæstemaden til en oplevelse.
Bedømmelse (63 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold ærtesuppe med rejer og brus

Cremet, frisk og festlig. Gør gæstemaden til en oplevelse.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 500 g frosne ærter
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 moden avocado i mindre stykker

Hvidløgscreme

  • 3 dl danskvand med citrus (ca. 33 cl)
  • 300 g optøede, frosne rejer eller afdryppede rejer i lage

Pynt

  • ærter

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en stor gryde. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt bouillon, ærter, salt og peber og bring suppen i kog uden låg. Kog den ved svag varme, stadig uden låg, i ca. 5 min. Kom avocadoen i et blenderglas sammen med 1/3 af suppen og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 40 sek. Blend resten af suppen og hæld det hele sammen i en skål. Stil suppen til afkøling i mindst 4 timer.

Hvidløgscreme

Rør imens fraiche sammen med hvidløg, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ved serveringen

Rør forsigtigt dansk vand i suppen og server den i kolde glas eller tallerkener sammen med rejer og hvidløgscreme. Pynt med ærter.

Tip

Skal afkølingen af suppen gå stærkt er det en god idé at hælde den i flade beholdere, gerne af metal. Stil evt. suppen i fryseren i ca. ½ time.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Graves, Frankrig

Et lækkert vinvalg til retten vil være en hvidvin fra Graves i Bordeaux Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rejer