Kold aspargessuppe med flan

Flan er en delikat æggecreme - her bagt med friske grønne asparges.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold aspargessuppe med flan

Flan er en delikat æggecreme - her bagt med friske grønne asparges.

Antal portioner

Aspargessuppe

  • 1 kg hvide asparges
  • 8 dl hønsebouillon
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Aspargesflan

  • 500 g grønne asparges
  • 10 g smør
  • 2 hakkede skalotteløg
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æg (ca. 2 dl)
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)

Kørvelolie

  • 1 dl olivenolie
  • 3 dl kviste af frisk kørvel
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • kviste af frisk kørvel

Tilbehør

  • 200 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Aspargessuppe

Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hoved mod rod. Knæk de nederste hårde stykker af - gem de øverste stykker (ca. 350 g) til senere. Kog de nederste aspargesstykker i hønsebouillon ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad suppen køle let af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Si suppen og tilsæt citronsaft, salt og peber. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Aspargesflan

Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges - gem de øverste stykker (ca. 350 g) til senere. Smelt smørret ved kraftig varme i en gryde, men uden at det bruner. Sauter løg og de nederste aspargesstykker i ca. 2 min. Tilsæt hønsebouillon og fløde og lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min., eller til fløden er cremet. Lad aspargescremen køle let af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 3 min., eller til cremen er helt jævn. Mål aspargescremen, der skal være ca. 4 dl. Lad cremen køle helt af og tilsæt salt, peber, æg og æggeblommer. Beklæd 8 små ovnfaste forme (a ca. 1 dl) med plastfolie. Kom aspargesblandingen i formene og stil dem i ovnens bradepande. Kom vand i bradepanden, så det står ca. 2 cm op om formene. Bag aspargesflanerne midt i ovnen, til overfladen er fast. Stil flanerne tildækket i køleskabet og lad dem blive helt kolde.

Kørvelolie

Kom olie og kørvel i et blenderglas og blend i ca. 5 min. Si olien og stil den tildækket i køleskabet. Bring vand og salt i kog i en gryde. Skær resten af de hvide og grønne asparges i skrå stykker og blancher dem i ca. 1 min. Køl aspargesene af i koldt vand.

Ved serveringen

Vend de kolde aspargesflan ud i dybe tallerkener. Hæld den kolde suppe i tallerkenerne og anret de blancherede aspargesstykker omkring flanerne. Læg lidt kørvel på toppen og giv suppen glans med et par dryp kørvelolie.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 120°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Et oplagt vinvalg til denne ret er en tør hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne en sancerre eller poully-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til asparges