Kold avocadosauce til hakkebøffer
45 min

Kold avocadosauce til hakkebøffer

Guacamole stammer fra Mexico. Ordet er sammensat af Ahuacatl der betyder avocado og molli som betyder salsa på mexicansk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold avocadosauce til hakkebøffer

Guacamole stammer fra Mexico. Ordet er sammensat af Ahuacatl der betyder avocado og molli som betyder salsa på mexicansk.

Antal portioner
  • 2 tomater
  • 2 modne avocadoer
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 3 finthakkede forårsløg
  • 1 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • ½ tsk groft salt
  • 1/8 tsk cayennepeber

Hertil

  • 4 grillstegte hakkebøffer af magert oksekød (3-7%)
  • 1 kg halve bagte kartofler
  • 300 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Skær et kryds i toppen af tomaterne og kom dem i kogende vand i ca. ½ min. Tag tomaterne op med en hulske, brus dem over med koldt vand og flå skindet af. Flæk tomaterne og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små tern. Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske og gnid det gennem en sigte. Vend avocado sammen med kvark, tomattern, forårsløg og de øvrige ingredienser. Stil avocadosaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print