Kold frugtsuppe med vaniljeflødeskum

Skøn farverig dessert med friske hindbær og blåbær og et pift af kardemomme - serveret med iskold vaniljeflødeskum er det et sikkert hit.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold frugtsuppe med vaniljeflødeskum

Skøn farverig dessert med friske hindbær og blåbær og et pift af kardemomme - serveret med iskold vaniljeflødeskum er det et sikkert hit.

Antal portioner
  • ½ liter tropejuice
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dåse ferskner i både
  • 200 g friske hindbær
  • 200 g friske blåbær

Fremgangsmåde:

Bring juice, sukker og kardemommekapsler i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg i ca. 8 min., eller til der er ca. ½ liter tilbage. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft. Kom frugt, bær og juicelage i en skål og stil frugtsuppen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Fjern kardemommekapslerne og smag til. Pisk fløde, sukker og vaniljekorn til et let flødeskum. Server frugtsuppen i dybe tallerkener sammen med det kolde vaniljeflødeskum.

Tip

I stedet for kardemommekapsler kan du bruge ½ tsk stødt kardemomme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Prøv den røde, søde mousserende vin brachetto d'acqui fra Norditalien til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade