Koldskål med grove junkere
45 min

Koldskål med grove junkere

Børn i alle aldre vil elske frugtspyddene og junkerne, der er bagt med havregryn, grahamsmel og hørfrø. Du kan købe en super god koldskål, men kan selvfølgelig også vælge at lave den selv.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Koldskål med grove junkere

Børn i alle aldre vil elske frugtspyddene og junkerne, der er bagt med havregryn, grahamsmel og hørfrø. Du kan købe en super god koldskål, men kan selvfølgelig også vælge at lave den selv.

Antal portioner

Grove junkere - ca. 50 stk.

  • 10 g smør
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk brun farin
  • 50 g grovvalsede havregryn (ca. 1¼ dl)
  • 60 g grahamsmel (ca. 1 dl)
  • 2 spsk hørfrø
  • ¾ dl vand

Frugtspyd

  • 200 g galiameloner i tern
  • 200 g rensede jordbær
  • 1 slank agurk i tern (ca. 200 g)
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange

Fremgangsmåde:

Grove junkere

Smelt smør, honning og farin i en tykbundet gryde ved kraftig varme og under omrøring. Bland havregryn, grahamsmel og hørfrø i smørblandingen, så snart den er flydende. Rist blandingen under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt vand og lad "dejen" køle lidt af. Del "dejen" i ca. 50 junkere (a ca. 1 tsk "dej") og klem dem til små toppe. Læg de grove junkere på en plade med bagepapir.

Bag junkerne øverst i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Frugtspyd

Fordel melon, jordbær og agurk på spyddene.

Server koldskålen med frugtspyd og grove junkere.

Tip

Du kan undlade at komme vand i drysset og bruge det som mysli. Fordel drysset på en plade med bagepapir og rist det midt i ovnen ved 175° i ca. 15 min. - rør et par gange under ristningen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 24 %
Print