Koldskål med ingefær
60+ min

Koldskål med ingefær

Hjemmelavet koldskål med blød hyldeblomst- og ingefæris. Toppet med sprøde tern af rugbrød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Koldskål med ingefær

Hjemmelavet koldskål med blød hyldeblomst- og ingefæris. Toppet med sprøde tern af rugbrød.

Antal portioner

Blød hyldeblomst- og ingefæris

  • 4 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 2 finthakkede kugler syltede ingefær

Tilbehør

  • 250 g ristet rugbrød i små tern

Fremgangsmåde:

Blød hyldeblomst- og ingefæris

Bland hyldeblomstsaft og ingefær sammen. Kom det i en franskbrødsform og frys det i mindst 3 timer.

Rør kærnemælk, ymer og sukker godt sammen. Tilsæt ingefærsaft og stil koldskålen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Ved serveringen

Anret koldskålen i dybe tallerkener og kom lidt hyldeblomst- og ingefæris i hver. Server straks sammen med resten af isen og ristet rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 11 %
Print

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Sauternes, Frankrig

Til denne moderne koldskål vil en hvid dessertvin fra Bordeaux være lækker, fx en sauternes eller monbasillac Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær