Koldskål med rugbrødscroutoner og solbærsalsa

Solbær, sommerens C-vitaminbombe, giver smag og kulør til denne salsa, der serveres til koldskålen.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Koldskål med rugbrødscroutoner og solbærsalsa

Solbær, sommerens C-vitaminbombe, giver smag og kulør til denne salsa, der serveres til koldskålen.

Antal portioner

Koldskål

Rugbrødscroutoner

  • 250 g rugbrød uden kerner - i små tern
  • 15 g smør
  • 2 spsk flormelis

Solbærsalsa

  • 200 g rensede solbær eller ribs
  • 1 spsk flormelis
  • 300 g kantalupmelon i små tern
  • 1 agurk i små tern (ca. 200 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Koldskål

Pisk æg, flormelis og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Vend æggesnapsen sammen med citronsaft, cremefraiche og kærnemælk. Stil koldskålen tildækket i køleskabet til serveringen.

Rugbrødscroutoner

Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i ca. 3 min. Tilsæt smør og flormelis og rist i yderligere ca. 2 min. til rugbrødscroutonerne er gyldne og sprøde. Lad rugbrødscroutonerne køle af på et stykke bagepapir på en bagerist.

Solbærsalsa

Kom solbær og flormelis i en plastikpose egnet til madvarer. Mos bærrene let og vend godt rundt. Læg solbær, melon og agurk lagvis i en skål og drys med citronskal.

Server koldskålen sammen med rugbrødscroutoner og solbærsalsa.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 25 %
Print