Kongekrabbe speltotto

Kongekrabber kommer fra det nordlige Stillehav og kan blive op til to meter brede. Brug dem som lækkert fiskefyld i en speltotto.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kongekrabbe speltotto

Kongekrabber kommer fra det nordlige Stillehav og kan blive op til to meter brede. Brug dem som lækkert fiskefyld i en speltotto.

Antal portioner
  • 4 rå kongekrabbekløer
  • 1 citron i skiver
  • friskkværnet peber
  • 5 laurbærblade
  • 1 spsk groft salt
  • 25 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 320 g speltkerner (ca. 4 dl)
  • 1 dl tør hvidvin
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g revet parmesanost
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g renset romainesalat
  • 150 g sukkerærter i skrå skiver
  • 250 g agurk i skiver
  • 1 citron i både

Pynt

  • friske kørvelkviste

Fremgangsmåde:

Kom krabbekløerne i kogende vand tilsat citron, peber, laurbær og salt. Lad dem koge i ca. 3 min. uden låg og sluk for varmen. Lad dem hvile i kogevandet i ca. 10 min..

Klip kløerne op med en saks, og pil forsigtigt kødet ud. Skær det i mindre stykker, og stil det på køl (du skal bruge ca. 225 g kød).

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og perlespelt ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt skiftevis fløde og bouillon lidt af gangen. Rør forsigtigt til speltkernerne har opsuget al væsken og er møre. Tilsæt krabbekød, revet ost, ingefær, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Bland romainesalat, sukkerærter og agurk og server til speltottoen sammen med citronbåde.

Tip

I stedet for kongekrabber kan du bruge rejer eller krabbekød fra dåse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print