Kotelet og kartoffelsalat med citron og dild

Frisk kartoffelsalat med citrus - fin forening med svinekød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kotelet og kartoffelsalat med citron og dild

Frisk kartoffelsalat med citrus - fin forening med svinekød.

Antal portioner

Kartoffelsalat

  • 1 kg nye kartofler
  • 4 gulerødder
  • 4 svinekoteletter uden fedtkant
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelsalat...fortsat

Fremgangsmåde:

Kartoffelsalat

Skrub eller skrab kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld dem i en sigte og lad dem køle lidt af. Skrab eller skræl gulerødderne, snit dem fint og blancher dem i kogende, letsaltet vand. Kom dem straks i iskoldt vand og lad dem dryppe godt af.

Mariner koteletterne med ckalotteløg, citronskal, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kartoffelsalat...fortsat

Rør en dressing af kvark, yoghurt, citronskal og -saft, dild, salt og peber. Skær kartoflerne i skiver eller både og vend dem i dressingen sammen med bladselleri og gulerødder. Steg koteletterne på en grill eller grillpande ca. 4 min. på hver side og server dem sammen med kartoffelsalaten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 35 %
Print