Krokodillespyd og blomkålssalat med granatæbledrys
45 min

Krokodillespyd og blomkålssalat med granatæbledrys

Prøv noget nyt og anderledes - Krokodille det er ikke ilde.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krokodillespyd og blomkålssalat med granatæbledrys

Prøv noget nyt og anderledes - Krokodille det er ikke ilde.

Antal portioner

Blomkålssalat

  • ½ granatæble
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk rørsukker
  • ½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g blomkål i meget små buketter

Avocadocreme

  • 2 krokodillefileter (ca. 250 g)
  • 4 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • grofthakkede macademianødder
  • brøndkarse

Tilbehør

  • 100 g groft flute

Fremgangsmåde:

Pil kernerne ud af granatæblet - over en skål. Hæld saften i en anden skål og pisk den sammen med olien og de øvrige ingredienser - gem kernene. Vend blomkålsbuketterne i dressingen og stil blomkålssalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Avocadocreme

Flæk avocadoen og fjern sten og skind. Kom avocadokødet i en blender sammen med fraiche, limeskal og -saft, salt og peber. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. - eller til cremen er glat. Smag til og stil cremen tildækket i køleskabet indtil servering.

Skær kødet i 16 lige store tern og fordel dem på de 4 spyd. Pensl kødet med olie og drys med salt og peber. Steg kødet i en pande ved kraftig varme ca. 1 min på hver side. Drys blomkålssalaten med granatæblekerner, nødder og brøndkarse. Server straks med krokodillespyd og avocadocreme og flute.

Tips

Du kan også stege kødet på grillen i haven. Læg da bambusspyddene i vand ca. ½ time før brug. Lad evt. avocadostenen ligge i cremen - så holder cremen sin flotte farve længere. I stedet for krokodillekød kan du bruge kyllingefilet i mindre stykker. Krokodillekød har en fast konsistens (kødstruktur), så det er vigtigt ikke at overstege det. Jo hvidere det er, desto mere mørt

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Bordeaux, Frankrig

En klassisk vin til en anderledes ret: den tørre, hvide vin fra Graves i Bordeaux vil være skøn til denne ret! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad