Krokonens leverfad
45 min

Krokonens leverfad

En klassisk kroret med en duft som får tænderne til at løbe i vand.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krokonens leverfad

En klassisk kroret med en duft som får tænderne til at løbe i vand.

Antal portioner
  • 400 g kalvelever
  • 30 g hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 2 zittauerløg
  • 4 tomater
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. karry
  • kulør
  • 200 g haricots verts

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Leveren skylles, befries for sener og hinder og skæres i skiver. Vendes i mel tilsat krydderier og steges i smør (3 min. på hver side). Tages op og holdes varm i serveringsfadet. Løgene pilles, skæres i skiver og svitses sammen med tomatbåde i restsmørret fra leveren. Panden koges af med mælk, smages til med salt, peber og evt. karry. Tilsættes kulør og hældes ved leveren.

Bønnerne koges i letsaltet vand og kommes ovenpå leveren ved serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 26 %
Print