Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel
60+ min

Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel

En rigtig gourmetret for dig, som har lyst til at gøre noget ekstra ud af det.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydderbraiseret vildsvin med ristet fennikel

En rigtig gourmetret for dig, som har lyst til at gøre noget ekstra ud af det.

Antal portioner
  • 2 spsk olivenolie
  • 1¼ kg nakkefileter af vildsvin
  • 2 citroner
  • 25 g smør
  • 1 hvidløgsfed - ca. 10-12 pillede fed
  • 1 dl friske salvieblade
  • 1 liter sødmælk
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g vaskede aspargeskartofler
  • 200 g fennikler i tynde skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 225 g salat af fx, rødbedeblade, spinat og rucola
  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad olien blive godt varm i en stegegryde. Brun vildsvinet godt på alle sider. Tag svinet op og hæld fedtet fra.

Skræl skallen tyndt af citronen med fx en kartoffelskræller. Lad smørret blive gyldent i stegegryden og svits citronskal, hvidløgsfed og salvie i ca. 2 min. - ikke længere tid, så bliver citronskallen bitter. Læg svinet tilbage i stegegryden og tilsæt mælk, salt og peber. Lad kødet koge/braisere ved svag varme og under låg i 1 - 1½ time - mælken skal være kogt ned og nærmest koaguleret og let grynet.

Kog imens kartoflerne møre i letsaltet vand og skær dem i både eller skiver. Lad olien blive varm og steg kartoflerne i ca. 3 min. tilsæt fenniklerne og steg dem med i ca. 2 min. Drys med salt og peber.

Tag kødet op og si fonden. Riv svinekødet fra hinanden med en gaffel og vend det i braiseringsfonden. Smag til og server det til grøntsager, salat og brød.

Tip

Retten kan også laves med nakkefilet uden svær fra gris.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 20420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Her skal serveres en god sangiovese-baseret vin, gerne en brunello di montalcino eller en vino nobile di montepulciano Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød