Krydderkage med citronsmørcreme

Den solgule citronsmørcreme klæder krydderkagen i både smag og udseende. Du kan også undlade smørcremen og i stedet smørre skiverne med smør.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydderkage med citronsmørcreme

Den solgule citronsmørcreme klæder krydderkagen i både smag og udseende. Du kan også undlade smørcremen og i stedet smørre skiverne med smør.

10 stykker pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 3¾ dl lys sirup
  • 100 g brun farin (ca. 1½ dl)
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 1½ tsk natron
  • ¾ dl kærnemælk
  • 375 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Citronsmørcreme

  • 100 g blødt smør
  • 110 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1 æggeblomme
  • 1½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2½ spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Dej

Kom sirup, farin og smør i en gryde og smelt det ved lav varme - det må ikke koge, kun smelte. Pisk æggene i. Opløs natron i kærnemælk og rør det i dejen sammen med hvedemel. Hæld dejen i en smurt sandkageform (a ca. 1½ liter). Bag krydderkagen midt i ovnen. Mærk med en træpind, om kagen er gennembagt. Lad kagen køle af på en bagerist.

Smørcreme

Rør smør med sukker, citronskal og -saft til cremen er blød og jævn. Tilsæt æggeblommen under omrøring. Flæk kagen og fordel cremen på den underste del af kagen og læg toppen på. Pres den let sammen. Lad kagen hvile i køleskabet 1 dag, inden den skæres ud.

Tips

Smørcremen kan laves uden æggeblomme. Kagen er også lækker uden smørcreme, men smurt med smør i stedet for.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 35 %
Print