Krydderurtelaks på pasta
45 min

Krydderurtelaks på pasta

En smuk ret med masser af friske krydderurter, sprøde grøntsager, saftig laks, friskkogt spaghetti og et drys revet ost på toppen....uhm!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydderurtelaks på pasta

En smuk ret med masser af friske krydderurter, sprøde grøntsager, saftig laks, friskkogt spaghetti og et drys revet ost på toppen....uhm!

Antal portioner
  • 4 laksefileter uden skind
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk citronpeber
  • 2 tsk rapsolie
  • 400 g tørret spaghetti
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g broccoli i små buketter
  • 200 g forårsløg i skrå stykker

Tilbehør

  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Rens laksestykkerne for eventuelle ben. Bland krydderurterne og vend laksen heri. Drys med salt og citronpeber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg fisken ved kraftig varme ca. 3 min på hver side (ca. 6 min. i alt). Tag laksen af panden og hold den varm.

Kom imens spaghettien i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen ved jævn varme og uden låg i ca. 6 min. Tilsæt broccoli og lad det koge i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg og kog i yderligere ca. 1 min. Spaghettien skal være mør, men ikke blød.

Kog panden af med limesaft og 1 dl pastavand. Lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag. Kom pasta og grøntsager tilbage i gryden sammen med kogevandet fra panden. Vend godt rundt og smag til. Kom retten i en stor, varm skål og drys med lidt ost. Fordel laksen på toppen og server resten af osten i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print