Krydderurtepanerede kyllingefileter
45 min

Krydderurtepanerede kyllingefileter

De delikat krydrede kyllingefileter får følgeskab af stuvede gulerødder i en fin cremet sauce.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydderurtepanerede kyllingefileter

De delikat krydrede kyllingefileter får følgeskab af stuvede gulerødder i en fin cremet sauce.

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter
  • 1½ spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk tørret timian

Gulerodssauce

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 10 gulerødder i mundrette bidder

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - kogte og pillede

Fremgangsmåde:

Rens kyllingefileterne for eventuelle grove sener og hinder. Lad olien blive varm i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og peber og steg kødet ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Bland imens persille og timian i en tallerken. Vend fileterne i krydderurterne og steg kødet færdigt ved jævn varme i ca. 4 min. Tag fileterne op og hold dem varme.

Gulerodssauce

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom gulerødderne i og bring atter vandet i kog. Kog gulerødderne ved svag varme og under låg i ca. 2 min., til de er møre, men stadig har bid. Lad gulerødderne dryppe af i en sigte.

Rør mel og 1 spsk af vandet sammen i en skål. Tilsæt resten af vandet. Rør fløden i sammen med salt og peber og kom blandingen i gryden. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt de kogte gulerødder, varm saucen igennem og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print