Krydrede farsboller med tzatziki

Kødbollerne kan spises både kolde og varme. Retten er velegnet at servere på en buffet.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede farsboller med tzatziki

Kødbollerne kan spises både kolde og varme. Retten er velegnet at servere på en buffet.

Opskriften gælder for 10 personer

Marinerede kartofler

  • 2 kg nye kartofler
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1½ dl kogende vand
  • 2½ spsk dijonsennep
  • ½ dl olivenolie
  • 1½ tsk fint salt
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • friskkværnet peber
  • ¾ dl kapers uden lage

Tzatziki

Krydrede farsboller

  • 1 dl forkogte couscousgryn
  • 1½ dl kogende vand
  • 500 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 æg
  • 1 dl finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 4 spsk frisk hakket kruspersille
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g revet parmesanost

Tilbehør

  • 500 g cherrytomater

Fremgangsmåde:

Marinerede kartofler

Skrab kartoflerne og skær evt. de største i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Rør herbes de Provence og kogende vand sammen i en stor skål, og lad det trække i ca. 1 min. Rør derefter resten af ingredienserne i. Vend kartoflerne i marinaden. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Vend 1-2 gange i kartoflerne. Smag til.

Tzatziki

Sæt imens 3 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel yoghurt i kaffefiltrene, og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 1½ time. Skræl agurkerne og skær dem i skiver. Læg dem i en skål og bland med salt. Rør den afdryppede yoghurt med fraiche, hvidløg og peber. Skyl efter ca. ½ time agurkerne i koldt vand. Vrid dem let i et klæde og vend dem i yoghurtdressingen. Smag til og stil tzatziki tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Krydrede farsboller

Kom couscousgrynene i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen sammen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Tænd for ovnen, og sæt en plade til opvarmning. Form farsen til valnøddestore boller og sæt dem på bagepapir. Træk papiret over på den varme plade og steg midt i ovnen. Tag farsbollerne ud efter ca. 10 min., vend dem og steg færdig.

Ved serveringen

Anret farsboller i en skål sammen med cherrytomater og server dem sammen med marinerede kartofler og tzatziki.

Tips

Krydrede farsboller kan spises både varme og kolde. De kan også steges i en pande i 25 g smør. Tzatziki smager også godt sammen med grissini.

Alle 3 dele af retten, kan tilberedes dagen før.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

Til denne lækkert krydrede ret vil en god chianti fra Toscana være perfekt. Det skal helst være en chianti "classico", og gerne med en sort hane på flaskehalsen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter