Krydrede kødboller i perlespeltsalat
45 min

Krydrede kødboller i perlespeltsalat

Lidt smag af Tyrkiet fra hvidløg, citron og spidskommen.
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede kødboller i perlespeltsalat

Lidt smag af Tyrkiet fra hvidløg, citron og spidskommen.

Antal portioner
  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt

Krydrede kødboller

  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 æggehvide (ca. 2 spsk)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 stort knust fed hvidløgsfed
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g flækkede slikærter
  • 1 agurk i lange stave
  • 5 forårsløg i tynde, skrå ringe
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk fint klippet purløg
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%

Tilbehør

  • 4 ristede, flækkede fuldkornspitabrød

Fremgangsmåde:

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Krydrede kødboller

Rør imens det hakkede kød med æggehvide, salt, hvidløg, citronskal og spidskommen. Form det hakkede kød til 24 rustikke kødboller (a ca. 1 spsk). Lad olien blive varm i en pande. Steg kødbollerne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 4 min. ved jævn varme - ryst panden så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Vend slikærter, agurk, forårsløg og perlespelt med salt og peber. Vend purløg og hvidløg i hytteosten. Anret salaten i et stort fad og fordel hytteost og de varme kødboller på toppen. Server straks sammen med ristede pitabrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 20 %
Print