Krydrede lammehakkebøffer med agurkesalat og kartofler
45 min

Krydrede lammehakkebøffer med agurkesalat og kartofler

Små lammebøffer - super lækkert til agurkesalaten og de små bagte kartofler.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede lammehakkebøffer med agurkesalat og kartofler

Små lammebøffer - super lækkert til agurkesalaten og de små bagte kartofler.

Antal portioner
  • 1 kg nye kartofler
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bøffer

  • 500 g hakket lammekød - max. 8% fedt
  • 1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 1 spsk mangochutney
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt koriander
  • 1 knivspids paprika
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • ¼ liter Cheasy® fraiche 5%
  • 1 bundt radiser
  • 1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk grofthakkede friske korianderblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub eller skrab kartoflerne og vend dem sammen med fedtstof, salt og peber. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Bøffer

Rør det hakkede lammekød godt sammen med rødløg, hvidløg, mangochutney og krydderier. Form kødet til 8-12 små bøffer og steg dem i en pande med fedtstof, ca. 4 min. på hver side.

Agurkesalat

Vask agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Skær den i tynde skiver og vend dem sammen med det syrnede produkt, fintsnittede radiser og rødløg. Tilsæt limesaft, koriander, salt og peber. Smag til.

Server bøfferne med kartofler og agurkesalat.

Tips

I stedet for lammekød kan anvendes oksekød. Kartoflerne kan også koges i letsaltet vand, hvis det foretrækkes.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,5 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %
Print