Krydrede skanke og sennep med hvidtøl

Rustik gris fuld af saft og kraft. Hertil hjemmelavet grov sennep med hvidtøl og fløde.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede skanke og sennep med hvidtøl

Rustik gris fuld af saft og kraft. Hertil hjemmelavet grov sennep med hvidtøl og fløde.

Antal portioner

Sennep med hvidtøl

Svineskanke

  • 50 g blødt smør
  • 2 spsk finthakkede friske timianblade
  • 1 spsk gule sennepskorn
  • 1 spsk groft salt
  • 3 store eller 4 små svineskanke med svær (ca. 6 kg)
  • 1 spsk groft salt
  • ½ liter vand

Tilbehør - salat af

  • 400 g fintsnittet hvidkål
  • 200 g æble i mindre stykker og hertil
  • 360 g groft rugbrød
  • 150 g syltede agurker

Fremgangsmåde:

Sennep dagen før

Kom sennepskornene i en hurtighakker og hak dem til pulver – det meste skal være knust, men der må gerne være lidt hele korn imellem. Bring fløde og hvidtøl i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Hæld blandingen over sennepspulveret, tilsæt eddike, honning og salt og rør senneppen godt sammen. Kom senneppen i et glas med låg og stil den i køleskabet i ca. 1 døgn. Senneppen kan røres op med lidt hvidtøl eller vand, hvis den er for tyk.

Svineskanke

Rør smørret godt sammen med timian, sennepskorn og salt. Skær et snit i hver skank – på langs og ind til benet – og åbn dem. Rids sværen i tern. Fordel kryddersmørret på kødsiden, luk skankene og hold dem sammen med bomuldssnor. Gnid sværen med salt. Stil svineskankene i ovnens bradepande og steg dem midt i ovnen. Kom halvdelen af vandet i bradepanden efter ca. 1 times stegning. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt – bradepanden må ikke blive tør. Dryp med stegesky 3-4 gange. En skank rækker til 2-3 personer.

Tip

Senneppen kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.

Stegetid

Ca. 4½ time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 36970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 71 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

Til denne krydrede ret skal serveres en fyldig rødvin med personlighed. Prøv en gigondas eller vacqueyras, alternativt en god côtes-du-rhône villages Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød