Krydrede småkager

Peberkorn og korianderfrø giver et dejligt smagfuldt twist.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede småkager

Peberkorn og korianderfrø giver et dejligt smagfuldt twist.

40 småkager pr. portion

Antal portioner
  • 100 g meget blødt smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 æggeblomme (ca. 1 spsk)
  • 5 sorte peberkorn
  • ¾ tsk korianderfrø
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 4 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker sammen, til blandingen er blød og cremet. Pisk æggeblommen i. Knus peberkorn og korianderfrø - evt. i en morter. Bland mel og kartoffelmel sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen sammen med peberblanding og appelsinskal. Kom den bløde dej i en kraftig sprøjtepose - med en stor stjernetylle. Klem dejen ud i ca. 4 cm lange stykker på plader med bagepapir. Bag kagerne øverst i ovnen, til de er let gyldne i kanten.

Tips

Hvis dejen er hård og svær at klemme ud, så prøv en større tylle. Man kan også fordele små portioner dej (a ca. 1 tsk) på bagepapiret og smøre dejen ud til flade kager (ca. 5 cm i diameter). Bag kagerne 3-4 min. De krydrede småkager kan gemmes i en kagedåse i ca. 14 dage.

Bagetid

5-7 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,9 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 48 %
Print