Krydrede spyd og grøntsagsruller

De friske forårsruller er sjove selv at fylde. Rispladerne skal blot lægges i vand et øjeblik, så er de klar til yndlingsfyldet.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede spyd og grøntsagsruller

De friske forårsruller er sjove selv at fylde. Rispladerne skal blot lægges i vand et øjeblik, så er de klar til yndlingsfyldet.

Antal portioner

Dip

Krydrede spyd

  • 2 tsk rapsolie
  • 400 g afpudset svinemørbrad i 3 x 3 cm tern
  • 4 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ liter kogende vand
  • 75 g tynde risnudler i korte stykker
  • 600 g blandede grøntsager og frugt i stave og bidder, fx gulerødder, slikærter, spidskål, agurk, grønne asparges, hjertesalat, peberfrugt, æbler og/eller mango
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • 12 risplader (galetter)

Fremgangsmåde:

Dip

Bland sojasauce, farin, hvidløg og sennep. Vend 3 spsk af sojablandingen i cremefraichen og stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag dippen til og kom den i en skål.

Krydrede spyd

Rør fedtstof og resten af sojablandingen sammen til en marinade. Kom den i et lille fad med kant. Stik mørbradternene på bambusspyddene og vend dem i marinaden. Læg spyddene på en bageplade med alufolie og grill dem øverst i ovnen – vend en gang undervejs.

Hæld imens kogende vand over risnudlerne og lad dem trække i ca. 10 min. Hæld nudlerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Anret risnudler, grøntsager og frugt på et fad og kom sesamfrøene i en lille skål. Stil en stor skål koldt vand på bordet sammen med risplader, grøntsager, sesamfrø og dip. Læg 4 risplader i vandet ad gangen i 1-2 min., tag dem op og kom fyld af grøntsager, frugt og sesamfrø i. Spis sammen med de krydrede spyd og dip. Lav efterhånden hver især jeres egne grøntsagsruller.

Grill

Ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print