Krydret chokolade med frugt

Mundrette stykker af frugt dyppes i smeltet chokolade og piskefløde krydret med syltet ingefær og kanel.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret chokolade med frugt

Mundrette stykker af frugt dyppes i smeltet chokolade og piskefløde krydret med syltet ingefær og kanel.

Antal portioner
  • 425 g syltede pærer
  • 1 glas amarenakirsebær (kirsebær i krydret sukkerlage - ca. 120 g)
  • 1 mangofrugt i tynde både
  • 1 frisk ananas i mindre stykker
  • 3 mandariner i både
  • 2 bananer i skiver

Krydret chokolade

Fremgangsmåde:

Hæld først pærerne til afdrypning i en sigte - og skær dem i både. Hæld dernæst amarenakirsebærrene til afdrypning. Anret pærer, kirsebær og den øvrige frugt på store tallerkener - der skal være plads til en lille skål.

Krydret chokolade

Bring fløden i kog, i en tykbundet gryde, ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til jævn varme og rør chokoladen i. Tilsæt ingefær og kanel og rør godt til chokoladen er smeltet og varm. Smag til. Fordel chokoladen i små, varme portionsskåle. Stil skålene på tallerkenerne med frugt og server straks.

Tips

Du kan også bruge mørk eller hvid chokolade. Lagen fra amarenakirsebærrene kan fx bruges til en salatdressing sammen med olie, balsamicoeddike, salt og peber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

Denne intense frugt- og chokoladebombe skal ledsages af en intens, sød vin. Sherry-typen pedro ximenez (PX) vil være super lækker til!

Læs også om vin til jordbær