Krydret chokoladelagkage

Lækker svampet krydret chokoladelagkage med smag af kardemomme og appelsin.
Bedømmelse (52 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret chokoladelagkage

Lækker svampet krydret chokoladelagkage med smag af kardemomme og appelsin.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 150 g smør
  • 3 spsk rasp
  • 2 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk kakao
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice

Creme

Pynt

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte, pensl en springform med lidt af smørret og drys med rasp. Lad resten af smørret køle let af. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kakao og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen, skiftevis med appelsinjuice og det smeltede smør. Kom dejen i springformen og bag lagkagebunden midt i ovnen. Lad den køle helt af på en bagerist.

Creme

Rør kvark, flormelis, kakao, vaniljesukker, kardemomme og appelsinskal godt sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet indtil sammenlægning. Flæk lagkagebunden og smør cremen på. Pisk fløden til et let flødeskum og fordel det over hele lagkagen. Pynt med mørk chokolade og marcipankyllinger.

Tip

Du kan pynte med hvad du lyster og ikke kun spise den krydrede chokoladelagkage i anledning af påske!

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Til denne krydrede kage skal serveres en hvid dessertvin på druen muscat, fx en muscat de beaumes de venise Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan