Krydret gulerodssuppe

Gulerod, appelsin og bacon - det er et godt match.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret gulerodssuppe

Gulerod, appelsin og bacon - det er et godt match.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 2 dl)
  • 300 g bacon i tynde skiver
  • 2 spsk rapsolie
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 16 hakkede gulerødder
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 4 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk delikatessepaprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • 2 tsk groft salt
  • 4 spsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem, ved svag varme og under tætsluttende låg, i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.

Varm fedtstoffet i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og gulerødder i ca. 1 min. Tilsæt bouillon, appelsinskal, -saft, paprika, cayennepeber og salt. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog suppen, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tilsæt de kogte ris og varm suppen igennem. Smag til.

Kom gulerodssuppen i varme skåle. Server kvark, bacon og brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 18 %
Print