Krydret kanin og couscous

Anderledes couscoussalat tilberedt med kold æblecider i stedet for vand. Marineret, stegt kanin fuldender måltidet.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret kanin og couscous

Anderledes couscoussalat tilberedt med kold æblecider i stedet for vand. Marineret, stegt kanin fuldender måltidet.

Antal portioner
  • 2 kaninrygge
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt chili
  • 1½ tsk stødt koriander
  • 1 lille finthakket fed hvidløgsfed
  • 4 spsk rasp
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 200 g couscousgryn (ca. 2½ dl)
  • 3½ dl æblecider
  • 1 agurk i små tern
  • 1 grøn peberfrugt i små tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Skær fileterne af kaninryggene og fjern hinder og eventuelle sener. (Der bliver 4 fileter - ca. 200 g kød)

Bland spidskommen, chili, koriander og hvidløg sammen med rasp, salt og peber. Vend kaninfileterne i sammenpisket æg og gnid dem godt ind i krydderblandingen. Stil dem tildækket indtil stegning.

Kom couscousgryn og æblecider i en skål og lad det "mørne" i ca. ½ time - rør af og til med en gaffel. Tilsæt evt. lidt ekstra cider hvis couscousen virker for fast. Vend couscous med agurk, peberfrugt, olie og salt. Smag til.

Lad olie og smør blive gyldent i en pande og steg kaninfileterne i ca. 6 min. ved jævn varme - vend dem af og til.

Ved serveringen

Anret skiver af kaninfilet på couscoussalaten og server straks sammen med brød.

Tips

Få evt. slagteren til at skære fileterne af kaninryggene.

I stedet for kaninfilet kan du bruge 200-400 g kyllingeinderfileter.

For et års tid siden blev jeg inviteret til at deltage i den årlige couscouskonkurrence i den lille fiskerby San Vito på Sicilien. Desværre var jeg forhindret, men det satte tanker i gang om hvordan man kunne dreje denne lidt tætte bastante spise så den blev delikat. Normalt damper man couscous for at mørne den. Rent teknisk kan dette også foregå ved at tilsætte en væske der både indeholder kulsyre og frugtsyre. Det er udgangspunktet i denne lille ret som overrasker og udfordrer smagsløgene.

Jeg har taget udgangspunkt i det sicilianske køkken omkring Marsala og Tapani, hvor couscousen har en stor udbredelse grundet den tætte forbindelse til Nordafrika. Kaninen er krydret med varme nordafrikanske krydderier.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 21 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Casablanca Valley, Chile

Til denne lette, men krydrede ret bør serveres en tør, aromatisk hvidvin på sauvignon blanc-druen, fx fra Chile Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling