Krydret lammeragout med abrikoser og kartoffelpersillemos

Skøn gryderet med varme krydderier, mandler og tørret frugt. Mums...!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret lammeragout med abrikoser og kartoffelpersillemos

Skøn gryderet med varme krydderier, mandler og tørret frugt. Mums...!

Antal portioner
  • ⅛ tsk safran eller 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 dl æblemost
  • 600 g lammekød uden ben, fx afpudset lammekølle eller bov
  • 15 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 6 stilke bladselleri i mindre stykker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 2 dl vand
  • 125 g tørrede abrikoser
  • 25 g rosiner
  • 50 g smuttede mandler
  • 1 tsk groft salt
  • ⅛ tsk friskkværnet peber

Kartoffelpersillemos

  • 1 kg melede kartofler i mindre stykker
  • 2 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl letmælk
  • 25 g smør

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Knus safran og udblød det i æblemost. Skær lammekødet ud i stykker på 3 x 3 cm. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde og brun kødet i ca. 3 min. Tilsæt grøntsager, kanel, safranblanding og de øvrige ingredienser. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme i ca. 50 min. - eller til kødet er mørt. Smag til.

Kartoffelpersillemos

Kog kartoflerne i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra, damp dem tørre og mos kartoflerne med et piskeris eller håndmikser. Tilsæt persille, salt og peber. Pisk mælk i til passende konsistens, rør til mosen er gennemvarm. Tilsæt smør og smag til. Server mosen til lammeragout. Pynt med koriander.

Tips

Lav dobbeltportion af retten retten holder sig 3-4 dage i køleskabet, hvis der ikke er drysset koriander eller dild på. Retten kan også fryses - server fx ris eller bulgur til i stedet for kartoffel-persillemos.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,6 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 32 %
Print