Krydret oksegryde
45 min

Krydret oksegryde

Den cremede peberrodsdressing giver en lækker friskhed og smager skønt til.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret oksegryde

Den cremede peberrodsdressing giver en lækker friskhed og smager skønt til.

Antal portioner
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g cashewnødder
  • 1 zittauerløg i tynde både
  • 1 lille finthakket fed hvidløgsfed
  • ¼ tsk finthakket mild rød chilipeber
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 350 g broccoli i små buketter
  • 275 g bladselleri i mindre stykker
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Peberrodsdressing

Tilbehør

  • 320 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Kom olien i en stor gryde eller wok. Steg nødderne til de har taget farve. Tag nødderne op og gem dem til senere. Kom halvdelen af løg, hvidløg, chili og kød i gryden og steg til det har taget farve. Tag det op og gem det sammen med nødderne. Steg resten af løg, hvidløg, chili og kød og tag også det op. Steg broccoli og bladselleri i ca. 1 min. Kom bouillon ved og kog i ca. 3 min. Kom alt tilbage i gryden og tilsæt salt og peber. Smag til.

Peberrodsdressing

Vend forsigtigt fraiche med peberrod, salt og peber. Smag til. Server peberrodsdressingen til den rygende varme krydrede oksegryde sammen med kogte ris.

Retten kan evt. anrettes kinesisk med pinde og firkantede tallerkener.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 23 %
Print

Vin match

Riesling Pfalz, Tyskland

Til denne lette ret vil en hvidvin være bedst. Find en tør riesling, evt en "trocken" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til peberrod