Krydret oksegryde med spidskålssalat

Krydret oksegryde med spidskålssalat

60+ min
En lækker gryderet med oksekød, fløde og et stærkt pift fra sambal oelek. Serveret med en sprød spidskålssalat.
https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-oksegryde-med-spidskalssalat/

Sådan gør du

Oksegryde
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kødet i ca. 2 min og tag det op. Lad resten af smørret gyldne og steg løg og peberfrugt i ca. 2 min. - tag halvdelen fra. Kom det brunede kød i gryden og tilsæt bouillon, eddike, sambal oelek og salt. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer - eller til kødet er mørt. Tilsæt fløde og de stegte grøntsager og varm oksegryden godt igennem. Smag til.
Spidskålssalat
  • Kom spidskål, salt og peber i en skål og bland det godt sammen. Tilsæt øvrige ingedienser og smag til. Server spidskålssalaten til oksegryden og ris. Pynt med persille.

Du kan erstatte spidskål med hvidkål eller rødkål.

Energiindhold for hele retten:

13650 kJ / 3262 kcal

Næringsindhold pr. 100g

664 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,6 % 7,3 g
Kulhydrat: 28,1 % 11 g
Fedt: 53,3 % 9,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Oksegryde
25 g Smør
600 g Oksebov i tern (ca. 2 x 2 cm)
2 Store løg i skiver (ca. 200 g)
1 Rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
1 tsk Groft salt
3 dl Oksebouillon
1 spsk Hvidvinseddike
1 spsk Sambal oelek
1½ dl Piskefløde
Spidskålssalat
300 g Fintsnittet spidskål
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Rapsolie
1 spsk Hvidvinseddike
½ dl Finthakket kruspersille
Pynt
Finthakket kruspersille
Tilbehør
240 g Brune ris, parboiled (ca. 3 dl) - koges