Oksekødssuppe med urteskum

Oksekødssuppe med urteskum

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. Med inspiration fra de første jægersamfund, er her vores moderne fortolkning af en urtids-suppe.
https://www.arla.dk/opskrifter/oksekodssuppe-med-urteskum/

Sådan gør du

Urtesuppe
  • Bring bouillon og det rå kød i kog og skum suppen godt. Tilsæt salt og persille og kog suppen ved svag varme i ca. 1 time - eller til kødet er mørt. Tilsæt persillerødder og kog i ca. 10 min. Smag til.
Perlebygdrys
  • Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog perlebyggen ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Vend persillerødder heri og lad blandingen trække tildækket i ca. 10 min. Hæld evt. overskydende vand fra.
Urteskum
  • Tør rucolasalaten let og fintsnit ca. ¼ af det. Pisk fløden til et let skum og vend det fintsnittede rucolasalat heri sammen med porrer og salt. Smag til. Server suppen med perlebygblandingen. Top op med urteskum og rucolasalat. Server straks.

Hvis du bevæger dig ud i naturen kan du evt. prøve at bruge brændenælde og mælkebøtteblade til suppen.

Energiindhold for hele retten:

10083 kJ / 2410 kcal

Næringsindhold pr. 100g

307 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 21,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 32,9 % 5,9 g
Fedt: 45,5 % 3,8 g

Ingredienser

Urtesuppe
1½ liter Grøntsagsbouillon
400 g Oksesmåkød
¾ tsk Groft salt
3 stilke Bredbladet persille
300 g Persillerødder i mindre stykker
Perlebygdrys
3 dl Vand
½ tsk Groft salt
160 g Perlebyg (ca. 2 dl)
200 g Persillerødder i små tern
Urteskum
100 g Skyllet rucolasalat
2½ dl Piskefløde
50 g Porrer strimlet og fintsnittet
¼ tsk Groft salt