Krydret pæretærte

Skøn pæretærte med "låg" og masser af dejlige sager til at stimulere sanserne, fx ingefær og kanel. Mhm!
Fryseegnet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret pæretærte

Skøn pæretærte med "låg" og masser af dejlige sager til at stimulere sanserne, fx ingefær og kanel. Mhm!

10 stykker pr. tærte

Antal portioner
  • ¼ spsk stødt ingefær
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 150 g smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 æg

Fyld

  • 5 skrællede pærer i halve
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl grofthakkede mandler

Pensling

  • smeltet smør

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Bland krydderierne med mel og smuldr melblandingen sammen med sukker og smør. Saml dejen med et sammenpisket æg. Lad dejen "sætte" sig i køleskabet i ca. ½ time. Rul dejen ud med en kagerulle. Smør en tærteform (ca. 22 cm diameter) og beklæd bund og sider med dej. Læg pærerne i et mønster på bunden og fyld op med rosiner og mandler. Læg et "låg" af dej på tærten og pensl overfladen med vand. Bag tærten midt i ovnen - til tærten er gyldenbrun.

Tip

I stedet for friske pærer kan man anvende syltede fra dåse.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %
Print