Krydret perlespelt og lammeculotte
45 min

Krydret perlespelt og lammeculotte

Lækker krydret perlespelt som serveres med balsamicosauterede grøntsager til lammekød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret perlespelt og lammeculotte

Lækker krydret perlespelt som serveres med balsamicosauterede grøntsager til lammekød.

Antal portioner

Balsamicosauterede grøntsager

  • 1½ dl mørk balsamicoeddike
  • 2½ spsk akaciehonning
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 runde rødbeder i både
  • 2 uskrællede æbler i tynde både, fx ingrid marie
  • 100 g blå vindruer i halve

Pynt

  • kviste af frisk timian og -blade

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx lammeculotte

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits spelten i ca. ½ min. Tilsæt bouillon, timian og salt. Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 18 min. Vend fløde i, varm perlespelten igennem og smag til.

Balsamicosauterede grøntsager

Bring imens eddike, honning og krydderier i kog i en sauterpande. Tilsæt rødbederne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af panden og kog skyen ind ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Vend æbler og vindruer i, varm retten igennem og smag til.

Tips

I stedet for perlespelt kan man bruge risottoris. Kog risene i 6 dl grøntsagsbouillon i ca. 15 min.

I stedet for lammeculotter kan du bruge 4 skinkeschnitzler (ca. 500 g).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %
Print