Krydret rødvinssirup med nødder og rosiner til ost

Med duft og smag af kanel, appelsin og nelliker.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret rødvinssirup med nødder og rosiner til ost

Med duft og smag af kanel, appelsin og nelliker.

Antal portioner

Krydret rødvinssirup

  • 3 dl rødvin, fx côtes du rhône
  • 4½ spsk rørsukker
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 3 hele nelliker
  • 3 stjerneanis
  • 3 grønne kardemommekapsler
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk cognac
  • 1 dl rosiner
  • 25 g hakkede, smuttede mandler
  • 150 g Castello® økologisk brie økologisk
  • 4 skiver knækbrød, fx kanelknækbrød

Fremgangsmåde:

Krydret rødvinssirup

Kom rødvin, rørsukker, krydderier, appelsinskal, -saft og cognac i en gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme i ca. 15 min. eller til det begynder at tykne. Tilsæt rosiner og kog i yderligere ca. 2 min. Smag siruppen til og hæld den op i en skål. Stil den krydrede sirup til afkøling på køkkenbordet.

Læg mandlerne i en kold pande og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Rist derefter mandlerne ved jævn varme til de er gyldne. Drys dem over siruppen.

Ved serveringen

Anret osten på tallerkener sammen med sirup og knækbrød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Normalt fungerer hvidvin bedst til ost, men med rødvinssirup vil en ruby portvin være god Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost