Krydret suppe

En asiatisk inspireret suppe med masser af smag af karry, ingefær, hvidløg og kokos. Mmmm!
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret suppe

En asiatisk inspireret suppe med masser af smag af karry, ingefær, hvidløg og kokos. Mmmm!

Antal portioner
  • 50 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 10 g smør
  • 1 spsk ostindisk karry
  • 1 æble i små tern, fx ingrid marie (ca. 125 g)
  • 1 stort hakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 store knuste fed hvidløgsfed
  • 5 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 8 dl grøntsagsbouillon (ca. 400 g)
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 12 forårsløg i skiver (ca. 250 g)
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk groft salt
  • 200 g forkogte couscousgryn (ca. 2½ dl)
  • ¼ liter kogende vand
  • 150 g grofthakkede tørrede abrikoser

Fremgangsmåde:

Læg mandlerne i en kold pande og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Rist dem derefter ved jævn varme til de er gyldne.

Varm fedtstoffet i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits karry, æble, løg, hvidløg og ingefær i ca. ½ min. Tilsæt grøntsagsbouillon og bring suppen i kog. Skær kødet i mundrette bidder og kog det i ca. 1 min. Tilsæt forårsløg, madlavningsfløde og salt. Lad suppen koge et øjeblik og smag til.

Kom imens couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker. Server den krydrede suppe - med ristede mandler, couscous og abrikoser ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %
Print