Krydret tomatsauce og kødboller
1 timer

Krydret tomatsauce og kødboller

Lammekødboller er gode som alternativ til almindelige kødboller. Disse smager skønt i tomatsauce.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret tomatsauce og kødboller

Lammekødboller er gode som alternativ til almindelige kødboller. Disse smager skønt i tomatsauce.

Antal portioner
  • 400 g hakket lammekød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 æg
  • 1 dl letmælk
  • 3 spsk hvedemel

Tomatsauce

  • 1 frisk rød chilipeber
  • 25 g smør
  • 2 hakkede, røde peberfrugter
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 100 g fintstrimlet bladselleri

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Rør kødet med salt, til det er sejt (ca. 1 min.). Tilsæt peber, løg og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør mel i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Tomatsauce

Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (1 spsk i alt). Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits chili, peberfrugt og løg i ca. 1 min. Tilsæt hakkede tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Form farsen med en spiseske til ca. 18 kødboller og læg dem forsigtigt ned i tomatsaucen. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag retten til.

Ved serveringen

Kom kødboller og den krydrede tomatsauce i en varm skål. Kom lidt bladselleri på toppen og server resten til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %
Print