Kylling i ovn med rosmarin
60+ min

Kylling i ovn med rosmarin

Rosmarinen giver en skøn smag, som matcher både kylling og grøntsager rigtig godt.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling i ovn med rosmarin

Rosmarinen giver en skøn smag, som matcher både kylling og grøntsager rigtig godt.

Antal portioner
  • 1 kylling
  • 200 g Buko® Pikant Light
  • 1 dl små friske rosmarinkviste
  • 5 små fed hvidløgsfed i halve
  • 1 citron i halve både
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl vand
  • 1 kg små kartofler i halve
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 stegepose (str. stor)
  • 6 gulerødder i mindre stykker
  • 1 tsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 200 g frosne ekstrafine ærter

Fremgangsmåde:

Del kyllingen i 2 halve og klip rygsøjle, vingespidser og gump af. Rens, skyl og tør kyllingen grundigt. Løft forsigtigt skindet fra brystkødet med fingrene og fordel friskosten under skindet på bryst og ved lår. Bland rosmarin, hvidløg og citron i bunden af en lille bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm). Læg kyllingestykkerne (med skindsiden op) ovenpå og drys med salt og peber. Kom vand i bradepanden og steg kyllingen midt i ovnen.

Kom imens kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom dem i stegeposen sammen med gulerødder, olie og salt. Ryst det hele godt sammen. Luk posen, klip et hul i toppen og steg grøntsagerne på pladen ved siden af kyllingen de sidste 40 min. af stegetiden.

Overhæld ærterne med kogende vand og lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Kom grøntsagerne fra stegeposen i et fad, si skyen fra kyllingen over og drys med ærter. Del kyllingen i mindre stykker og server dem sammen med grøntsagerne.

Tip

Hvis skindet på kyllingen ønskes mere sprødt kan man grille øverst i ovnen i ca. 2 min.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %
Print