Kylling med shiitakesvampe og bearnaisesauce

Denne ret er god som weekendmad med lækre svampe og aspargeskartofler.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling med shiitakesvampe og bearnaisesauce

Denne ret er god som weekendmad med lækre svampe og aspargeskartofler.

Antal portioner
  • 50 g spegeskinke i tynde skiver
  • 4 kyllingefileter
  • 25 g smør
  • 25 g smør
  • 100 g shiitakesvampe uden stok - delt i kvarte
  • 250 g markchampignoner i halve
  • 7 stilke bladselleri i skrå skiver
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Del spegeskinken i 4 portioner og fold hver portion om et stykke kyllingebryst. Luk evt. med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme ca. 6 min. på hver side (ca. 12 min. i alt). Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket.

Kom saucen i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og læg låg på.

Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe og bladselleri ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend hele tiden i svampeblandingen. Tag den af varmen, tilsæt salt og peber og smag til.

Tip

Kyllingebryst kan erstattes af 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 475 g). Steg perlehønekødet ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 47 %
Print