Kylling og estragonkartofler

Ostegratinerede estragonkartofler og bearnaisesauce i skøn forening.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling og estragonkartofler

Ostegratinerede estragonkartofler og bearnaisesauce i skøn forening.

Antal portioner

Estragonkartofler

  • 1 kg mellemstore, skrællede kartofler
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk tørret estragon
  • 10 g smør
  • 4 kyllingefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 1 rødløg i både
  • 150 g rensede haricots verts
  • 100 g cherrytomater i halve
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Estragonkartofler

Rids kartoflerne halvt igennem og dup dem tørre. Læg kartoflerne tæt i et ovnfast fad og fordel smør, salt og estragon på kartoflerne. Bag dem midt i ovnen.

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige de sidste 15 min. i ovnen.

Drys kartoflerne med revet ost og lad dem gratinere de sidste 10 min. af bagetiden.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og bønner i ca. 3 min. Tilsæt tomater, salt og peber og svits i yderligere ca. ½ min. Smag til.

Bring saucen i kog i en tykbundet gryde under omrøring. Server straks sammen med estragonkartofler, kylling og grøntsager.

Bagetid for kartofler

Ca. 1 time ved 225°.

Bagetid for kylling

Ca. 15 min. ved 225°.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 43 %
Print