Kylling og kartofler i ovn

Kylling og kartofler i ovn

60+ min
Den klassiske ovnret med kylling og kartofler - nem mad, ind i ovnen og så bare nyde duften, mens du venter.
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-og-kartofler-i-ovn/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kylling og kartofler
  • Del kyllingen på langs og læg de halve kyllinger på en plade med bagepapir.
  • Smelt smørret med paprika, salt og peber og pensl det på kyllingestykkerne.
  • Halver kartoflerne, hvidløget og citronen og fordel alle grøntsagerne rundt om kyllingen.
  • Steg kylling og grøntsager midt i ovnen.
Dressing
  • Rør yoghurten med salt og saft fra den ovnstegte citron (ca. 2 spsk) og anret den sammen med kyllingefadet.
  • Pynt med oregano og peber og server med salat.

Er I mange kan du stege kyllinger og kartofler i hver sin bradepande. Læg citroner og hvidløg i fadet med kyllingerne.

Energiindhold for hele retten:

12435 kJ / 2972 kcal

Næringsindhold pr. 100g

515 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 28,8 % 8,7 g
Kulhydrat: 26,3 % 8 g
Fedt: 44,9 % 6,3 g
Mere inspiration
Hvidkålssalat
1 time
Hvidkålssalat
(26)
Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Kylling og kartofler
1 Kylling (ca. 1400 g)
20 g Smør
1 spsk Røget paprika
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 kg Kartofler
1 Helt hvidløg
1 Citron (usprøjtet)
Dressing
2 dl Græsk yoghurt
½ tsk Groft salt
Oreganoblade
Friskkværnet peber
Tilbehør
Blandet salat