Kyllingebryst med appelsin og auberginedip
60+ min

Kyllingebryst med appelsin og auberginedip

Prøv den lækre opskrift på kyllingebryst med appelsin og auberginedip. Kan både spises til frokost eller aftensmad og smager himmelsk!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingebryst med appelsin og auberginedip

Prøv den lækre opskrift på kyllingebryst med appelsin og auberginedip. Kan både spises til frokost eller aftensmad og smager himmelsk!

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • ¾ dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ spsk honning
  • friskkværnet peber
  • 1 aubergine

Ris med appelsin

  • 240 g basmatiris (ca. 3 dl)
  • ¾ tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ spsk smør
  • 1½ tsk groft salt

Auberginedip

  • 4 arabiske fladbrød
  • 1 agurk uden kerner - i stave

Pynt

  • blade af bredbladet persille
  • appelsiner i både

Fremgangsmåde:

Bank kyllingefileterne let med håndroden. Rør ingefær, appelsinsaft, honning og peber sammen til en marinade. Kom kylling og marinade i en plastikpose egnet til madvarer, og lad kødet marinere i ca. 1 time.

Prik auberginen overalt med en gaffel og bag den midt i ovnen.

Ris med appelsin

Kog risene med salt efter anvisningen på emballagen. Lad dem trække ca. 10 min. under låg. Rør smør og appelsinsaft i i risene og hold dem varme.

Tag kyllingekødet op af marinaden og tør det i et stykke køkkenrulle. Varm olien i en pande og tilsæt smørret. Lad det blive gyldent, og brun kyllingefileterne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved svag varme ca. 6 min. Drys med salt og hold kødet varmt.

Auberginedip

Flæk den bagte aubergine og skrab kødet ud i en skål. Blend kødet med en stavblender og tilsæt yoghurt, tahin, hvidløg, spidskommen, citronsaft og salt. Smag til.

Ved serveringen

Skær de stegte kyllingefileter i skrå skiver, og server dem med basmatiris, auberginedip, lune fladbrød og agurkestave.

Bagetid for aubergine

Ca. 1 time ved 200°.

Bagetid for brød

Ca. 15 sek. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 23 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

En god vin til denne ret vil være en frugtfuld hvidvin på druen viognier Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling